>

Privaat kamer of pension

Soba
Logeren bij privaat personen is in KroatiŽ zeer populair. Je vindt verschillende soorten van deze Kroatische versie van Bed and Breakfast (ginds zoek je naar 'Soba', het Kroatische voor kamer). Je vindt er werkelijk een logeerkamer in een gewoon gezin waar je dan 's morgens mee aan tafel kunt en 's avonds in de woonkamer naar de televisie kunt kijken (?) en samen met uw gastheer een glaasje wijn kunt drinken (aha daarvoor).

Het grote voordeel van deze Soba's : goedkoop, directer kontakt met de plaatselijke bevolking, persoonlijke service.

Appartementen
Meer en meer worden er in Kroatie appartementen gebouwd voor het toerisme. Stel je daar niet de grote flatgebouwen voor zoals je die ziet aan de Vlaamse kust of aan de playa's in Spanje. Meestal zijn het grote huizen ingedeeld in een viertal appartementen. Voor gezinnen is dit de goedkoopste en meest praktische oplossing, maar ook als je met een paar vrienden op reis wil is dit een ideale oplossing.

Pension
Maar vele 'Soba' zijn halve pensions met een echte bar/ontbijt/tv-zaal, slaapkamers met badkamer en toilet volledig gescheiden van het privaat gedeelte van het huis. Meestal bevinden de gastenkamers zich op de eerste verdieping, toegankelijk via een trap langs buiten. Zo ben je dus wel volledig vrij en stoor je zeker niemand.

Enkele voorbeelden vind je hier op de pagina aanbevolen huizen

Kamers, appartement in Crni Lug, KroatieHoliday Apartment Pintarska

Vakantiewoning in Crni Lug, Kroatie :Vakantiehuis Maroflin


desktop
Logo Made in Flanders vandaag 22-7-24, laatst aangepast op 20-10-19. © Hans Van Mulders