>

Leska wandelpad in NP Risnjak


Wat : educatieve boswandeling.
Waar : Kvarner - Gorski Kotar - Crni Lug
Eten en drinken : hotel-restaurant-cafť bij ingang park.
Tijd : max. 2 uur (zonder h/t reis).
Fotoalbum : foto's van deze uitstap

Leska
We beperken we ons tot de educatieve wandeling die je kan maken in het NP Risnjak. Meer over het Nationaal Park Risnjak zelf kan je vinden op de officiŽle webstek of in het Nederlands via de link Nationale Parken op deze pagina. Leska is een grote open vlakte in het bos. Deze vlakte is ongeveer het centrale punt waarrond men deze bewegwijzerde paden heeft aangelegd. De totale afstand van deze wandeling is 4,5 kilometer. Het start- en eindpunt ligt aan het administratief gebouw (tevens cafe/restaurant) in Bijela Vodica, gehucht van Crni Lug.Langsheen het pad kom je borden tegen met daarop uitleg over de verschillende geografische verschijnselen, de fauna en de flora in het park. Deze infoborden zijn tweetalig Kroatisch/Engels.

De paden zelf zijn grotendeels goed begaanbare asfaltpaden of grintpaden. Er is geen groot hoogteverschil te overbruggen over de afstand van het pad. Op enkele plaatsen staan er tafels en banken waar je kan uitrusten of je picknick nuttigen.

Bijna de volledige wandeling loopt doorheen het bos, je zal dus niet zo'n last hebben van de zon. Even uitrusten kan zelfs in het gras op verschillende weilanden die er zijn. Ook passeert het pad over enkele bruggetjes en kom je 2 bronnen tegen die helder water spuien.

Al bij al een aangename wandeling misschien wel voor of na een de maaltijd. In het restaurant van het park - dat zeker aan te bevelen valt - kan je kiezen uit een rijk aanbod van streekgerechten.

Denk er toch aan om tijdens de zomer wat drank mee te nemen. In het bos is er nergens een plaats waar je drank kan kopen.

Reistijden :
Rijeka (kust) tot uitrit Delnice : 30 min.
Delnice (uitrit snelweg) tot Crni Lug ingang park : 20 min.
Zagreb tot Crni Lug : 90 min.
Rijeka tot ingang park via gewone weg (niet over snelweg) : 45 min.

link
Meer over Risnjak in 't Nederlands : NP Risnjak op deze site
Webstek NP Risnjak : www.risnjak.hr (Kroatisch en Engels)


Grotere kaart weergeven


desktop
Logo Made in Flanders vandaag 24-6-24, laatst aangepast op 06-12-15. © Hans Van Mulders