>

Tandarts toerisme in KroatiŽ

KroatiŽ wordt steeds populairder als toeristische bestemming. Niet alleen voor ontspanning kan men hier terecht, ook tandarts toerisme wordt steeds populairder. Eerst waren het de Italianen die hun weg vonden naar de tandartspraktijken. Tegenwoordig zijn er meer en meer Nederlanders en Vlamingen die een esthetische ingreep in KroatiŽ laten uitvoeren.

tandartstoerisme kroatieHet is vooral populair voor het plaatsen van kronen, bruggen en implantaten.
Maar waarom kiezen mensen om een tandheelkundige ingreep in het buitenland te laten uitvoeren ?
Er zijn enkele belangrijke redenen om naar KroatiŽ te gaan voor nieuwe tanden.
Eerst is er het grote prijsverschil. Er kan tot 60% uitgespaard worden op esthetische ingrepen. Zo kost een kroon in Vlaanderen of Nederland ongeveer 600 euro terwijl dat in KroatiŽ amper 180 tot 300 euro is. Voor ťťn enkel implantaat ligt het prijsverschil tussen de 600 en 1200 euro. Als je dan bedenkt dat sommige ouderen een volledig nieuw gebit nodig hebben, dan worden er al snel duizenden euroís uitgespaard.
Met de mooie som uitgespaard geld kan men fijn genieten van dit prachtige land.

Maar hoe komt dat nu dat er zo een groot prijsverschil is ? Wel, de meeste tandartspraktijken hebben een eigen laboratorium waar ze zelf de kronen en bruggen maken. Er is dus geen tussenpersoon. Hierdoor kan alles sneller en goedkoper geplaatst worden.
Ook de levensstandaard ligt hier lager: lagere lonen, huurkosten, enz.

Kwaliteit is ook ťťn van de belangrijke reden waarom tandheelkundige ingrepen in KroatiŽ worden uitgevoerd. De meeste tandheelkundige klinieken zijn gericht op buitenlanders en bevinden zich vooral in de hoofdstad Zagreb.
Er wordt gewerkt met high-tech technologieŽn en de meest professionele, veilige, geteste materialen.
Tandartspraktijken beschikken over een ISO 9001: 2008 kwaliteitscertificaat.

Tandartsen in KroatiŽ hebben een universitaire master opleiding net als in de rest van Europa en studeren aan de School of Dental Medicine in Zagreb. Deze opleiding duurt 5 jaar en alvorens het afleggen van examens moet er nog ťťn jaar praktijk stage worden gedaan.

Het steeds meer groeiende toerisme van het land zelf speelt een belangrijke rol voor de populariteit van het tandarts toerisme. Eerst wordt de nodige ingreep uitgevoerd en kan men het mooie en rustige Zagreb en omgeving ontdekken. Na de behandeling kan men met een nieuwe glimlach en vol zelfvertrouwen de vakantie verderzetten.
Enkele klinieken bieden ook gratis accommodatie aan voor patiŽnten.
Kwaliteit, lage prijzen en mooie attracties zijn redenen waarom KroatiŽ populair is als tandartstoerisme.
Op www.tandtoerisme.com kunt u terecht voor afspraken en informatie.
Er wordt Vlaamse begeleiding voorzien, gratis transport vanuit de luchthaven van Zagreb en gratis accommodatie.


desktop
Logo Made in Flanders vandaag 24-6-24, laatst aangepast op 06-12-15. © Hans Van Mulders