>

Campings

Kamperen in KroatiŽ kan natuurlijk ook.
Langsheen de kustlijn en op de vele eilanden vindt men tal van campings. De meeste campings liggen als het ware vlak aan het water.
.
Van je tent of caravan recht de zee in dus.
Campings zijn er in vele soorten : grote en kleine, met meer of minder luxe enz...

KroatiŽ is meer dan alleen zon, zee en strand

KroatiŽ staat bekend als het land van de zon met een lange en ruige kustlijn. Het land is echter meer dan dat. Wanneer je wat dieper het land intrekt kom je al snel op het platteland van KroatiŽ terecht. Hier vind je diverse facetten die het land extra aantrekkelijk maken als vakantieland. Het is een prima plek om volledig tot rust te komen.

Olijven in het noorden van KroatiŽ

Op het platteland van KroatiŽ vind je diverse olijfgaarden. In IstriŽ, het noordelijke gedeelte van KroatiŽ vind je veel olijfbomen. De mensen leven hier zelfs van de opbrengst van olijven. Dit stukje in KroatiŽ staat vol met eikenbossen. Inwoners verzamelen er vooral veel truffels die ze daarna weer doorverkopen. Het is een omgeving waarin inwoners erg afhankelijk zijn van wat de natuur te bieden heeft.

Een schitterend wijnland

In IstriŽ zijn verder veel plekken te vinden waar wijn wordt verbouwd. Deze vind je echter ook op andere plekken in het land. KroatiŽ is namelijk een echt wijnland en veel rode wijnen komen dan ook uit dit land. In de regio rond Split kom je veel wijngaarden tegen. Er zijn 2 grote gebieden in KroatiŽ waar wijn wordt verbouwd. Dit zijn de kuststreek en in het noordelijke gedeelte van KroatiŽ.

Hvar

Hvar is het eiland in KroatiŽ waar je zeker geweest moet zijn. Het staat bekend als het lavendeleiland. Het wordt beschouwd als ťťn van de mooiste eilanden ter wereld. Er zijn talloze uitgestrekte lavendelvelden op dit eiland te vinden. Velo Polje is bijvoorbeeld een plaats op het eiland waar je veel lavendel tegenkomt. De geur van de lavendelvelden wordt gecombineerd met de geuren van rozemarijn en salie. En dit allemaal vanwege het perfecte klimaat!

Campings in Kroatie

desktop
Logo Made in Flanders vandaag 26-1-22, laatst aangepast op 30-01-20. © Hans Van Mulders