>

Hotels

Hotels zijn er in KroatiŽ in verschillende kategorieŽn. Vroeger was er kategorie A, B en C. Nu werkt men al wel eens met sterren, maar steeds komt het neer op dat er drie kategorieŽn zijn : de dure, de normale en de goedkopere hotels.

Prijzen
Prijzen zijn er ook in soorten : hoog-, laag- en middenseizoen. Enkele voorbeelden van prijzen voor hotels in Opatija. De prijzen zijn in Euro per kamer per nacht op basis van een twee-persoonskamer met ontbijt.
Hotel Opatija (in Opatija) : 54 tot 88 euro per kamer voor laag/hoog seizoen.
Hotel Kristal (Opatija) : 91 tot 105 euro per kamer voor laag/hoog seizoen.


Je kan zien dat de verschillen behoorlijk zijn. Het verschil zit hem vooral in luxe, oud en nieuw en ligging van het hotel, zeezicht of straatkant enz... De goedkopere hotels zijn meestal ouder (en niet gerestaureerd) oud meubilair, minder luxe zoals geen tv of minibar op de kamer, geen binnenzwembad of fitnesszaal enz...
Deze goedkoper hotels moeten zeker niet onderdoen als het aan komt op vriendelijk personeel, netheid of kwaliteit van het eten. Als je hotel enkel moet dienen om te slapen en te ontbijten, neem dan gerust een goedkoop hotel.

Reserveren
OK, in 1992 was reserveren niet echt nodig, je kon toeristen op 1 hand tellen. De situatie is nu wel anders. In september 2007 bleek Hotel Imperial in Opatija reeds volgeboekt voor de maanden Juli en Augsutus 2008 !
Een goede raad dus : reserveer tijdig indien je niet via een reisburo boekt !

         Hotels in KroatiŽ

Jeugdherbergen : KroatiŽ, rijk aan kultureel erfgoed en goed bewaarde natuur, is altijd een populaire plaats geweest voor jonge mensen van overal ter wereld. In KroatiŽ zijn er acht jeugdherbergen toegankelijk voor leden van IYHF, GO 25 en ISIC en voor groepen via reisagentschappen. Touroperators bieden diensten aan in samenwerking met de Kroatische jeugd-hotel-vereniging, waaronder taal- en folklore cursussen, sportkampen, excursies, enz...
De laatst geopende jeugdherberg is deze van Rijeka.








desktop
Logo Made in Flanders vandaag 26-1-22, laatst aangepast op 06-12-15. © Hans Van Mulders