>

Wintervakantie

Wintersport toerisme in KroatiŽ is niet zo bekend. Nochthans zijn er wel enkele ski-gebieden met ski-liften en verschillende pistes : Medvednica in de buurt van Zagreb, Platak 25 km. van Rijeka en Bjelolasica bij Ogulin.

Platak (Rijeka)
Platak ligt in het achterland van Rijeka op 25 kilometer (een half uur rijden met de wagen) van het centrum van Rijeka. Dit betekent dat je op het ene moment op de latten staat en een uurtje later kan je reeds op een terrasje aan zee zitten ! Platak beschikt over verschillende ski-pistes waarvan ťťn met een grote lift en verschillende kleinere sleepliften.

Je kan er ook (leren) snow-boarden, er is mogelijkheid tot nachtskieŽn en er zijn ook sneeuwkanonnen voorzien. Sneeuwsooters kan je er huren en er is een soort van herberg (Dom Platak) waar je kan slapen aan democratische prijzen (van 100 kuna per nacht tot 200 kuna voor vol pension).

Meer informatie (enkel in het Kroatisch!) over www.platak.hr

Medvednica - Zagreb
Het gebied rond de berg Medvednica ken al een lange ski-traditie. Het ski-gebeuren speelt zich voornamelijk af op de top en de noordflank van de berg en vanop de top van de berg Sljeme (1033 m) in de richting van Bistra. Daar vind je ook de meeste ski-liften. De Medvednica heeft 4 pistes in verschillende moeilijkheidsgraden.

Er zijn ook kleinere pistes voor rekreatief skiŽn en sleeŽn. Er zijn ook mogelijkheden voor nachtskieŽn en sneeuwkanonnen zorgen voro de nodige sneeuw als de natuur wat in gebreke blijft.

Meer informatie :

Ski-center Sljeme :
Sljeme en ski-liften : www.sljeme.hr tel. + 385 1 45 55 827, open van 9.00 tot 16.00 uur.
Public company Sljeme Medvednica, Zagreb, tel. + 385 1 4555 832
Sljeme Car Cable, tel. + 385 1 45 80 394, Elk uur van 8.00 tot 20.00 uur www.zet.hr

Bjelolasica voor meer informatie voer wintersport en over het Olympisch centrum verwijzen we U naar www.gorskikotar.org - wintersportLinks :
- Wintersport Startmenus
- Janica Croski
- www.brochures.nl


desktop
Logo Made in Flanders vandaag 19-5-24, laatst aangepast op 06-12-15. © Hans Van Mulders